Material & Tyger

Vi använder inga giftiga färgämnen och våra tyger är ÖKO-TEX certifierade.

Varför bambu?
Det är den snabbast växande plantan i världen, den växer helt organiskt utan konstbevattning, bekämpningsmedel eller gödning. Den behöver sällan återplanteras.

Kläderna som är tillverkade av bambu har fantastiska egenskaper. De är naturligt antibakteriella, förhindrar även att svettlukt uppstår. Bambu låter kroppen andas när det är varmt och värmer när det är kallt. Fibrerna är runda och lena och passar bra för känslig hud
– Lyxigt, mjukt och följsamt.

Varför överskotts tyger?
Idag finns mycket överproduktion av textilier, detta vill vi ta vara på. Därför köper vi tyger från REKOTEX till våra limiterade plagg som sys upp här i Borås.

 

Vårda dina plagg

“Vår tillverkning sker huvudsakligen hos utvalda svenska och europeiska produktionspartners”

För oss är hållbarhet och att arbeta för en bättre framtid för textilindustrin en självklarhet, ett tänk som ständigt är med oss i vårt arbete från idé till färdig produkt. Alla våra kläder är självklart närproducerade.

Marbäck Tricot

Marbäck Tricot som ligger strax utanför Borås, stickar våra trikåtyger. Sömnaden av plaggen sker i Baltikum.
Fabriken är certifierad enligt ISO-14001 samt GOTS-certifierad (global organic textile standard) vilket är en hög europeisk standard för miljö och arbetsmiljö-krav. Vi använder inga giftiga färgämnen och våra tyger är ÖKO-TEX certifierade. Fabriken har ett så kallat slutet system där man återanvänder till exempel vatten och värme, samt att de genomgår en miljörevision varje år.

XV-Production

Våra limited edition-plagg är helt producerade i Sverige!
Vi är mycket stolta över samarbetet med vår lokala syfabrik XV-production som tillverkar plaggen, samt REKOTEX som är vår tygleverantör.
Vår mönsterkonstruktion och passform tas fram av Maria Jonson, som även hon är verksam i Borås.

30%

rabatt, endast för dig 🎁

Registrera dig för att få 30% rabatt på alla dina framtida köp hos oss! Dessutom håller du dig uppdaterad om våra senaste produkter och erbjudanden!

Läs vår integritetspolicy för mer information om hur vi behandlar dina personuppgifter.