Frisk luft är bra för både oss själva och kläderna!

Hur vi tar hand om våra kläder så länge de används har en stor betydelse för miljön. Generellt sett tvättar vi alldeles för mycket, vädra gärna dina kläder istället, om de inte är riktigt smutsiga förstås. Det ger dig mer hållbara plagg.

“Ta hand om dina kläder på rätt sätt så förlänger du garanterat livslängden på plagget”

Tvättråd

Följ alltid tvättrådet som du finner på insidan av plagget. Tvätta med milt tvättmedel som inte innehåller blekmedel samt undvik att använda sköljmedel. Sköljmedlet sätter sig som en hinna på tygets fibrer, vilket försämrar och kan bryta ner fibern. En del av de ämnen som finns i sköljmedel är svåra att ta hand om för naturen och våra vattendrag. De innehåller även parfymer och ämnen som kan ge allergiska reaktioner. En tvättpåse skyddar kläder och tyger från att gå sönder eller bli uttöjda i tvättmaskinen. Det är också ett sätt att begränsa läckage av mikrofiber, när du tvättar plagg som innehåller polyester.

Miljömärkning

Använd med fördel miljömärkta tvättmedel för att minska miljöbelastningen när du tvättar. Exempelvis Svanenmärkning och Bra Miljöval.

30%

rabatt, endast för dig 🎁

Registrera dig för att få 30% rabatt på alla dina framtida köp hos oss! Dessutom håller du dig uppdaterad om våra senaste produkter och erbjudanden!

Läs vår integritetspolicy för mer information om hur vi behandlar dina personuppgifter.